2007-07-14

Stockholmsbratsen

När jag var på Gotland nu i veckan var det många ö-bor och restaurangfolk som talade om stockholmsbratsen* som skulle komma nu i nästa vecka. Dessa kommer ju sin vana trogen bjuda laget runt på några buteljer Dom Pérignon 1999 från Moët & Chandon. Om jag förstår saken rätt lämnar man nu Båstad för att besöka Gotland. Hoppas att de regnar på dem men att solen lyser på barnfamiljerna i Kneippbyn.

Tänk om hotellen på Gotland skulle göra som hotellet på Pite havsbad nu gör under festivalen Pite dansar och ler den 25-29 juli. Med hänvisning till tidigare ordningsproblem är Pite havsbad endast öppet för den som fyllt 30. Men antagligen köper inte de unga på Pite dansar och ler Dompan på magnumbutelj. Å andra sidan bor kanske inte bratsen på hotell utan övernattar i pappas gotländska chateau.

Själv drar jag nu till Saint-Tropez innan de kommer dit. :). Inget nattliv men på stranden landsteg 45:e Infanteridivisionen vid operation Dragoon 1945 då Frankrike intogs söderifrån.

I folkbildningens tecken meddelar jag att det engelska ordet brat [bræt] betyder barnunge eller något nedsättande - skitunge. Inte sällan en bortskämd rackare.

Norrländska Socialdemokraten, Unga utestängs

Inga kommentarer: