2007-07-21

Hundar i händelsernas centrum

Expressen publicerar i dag liksom Aftonbladet bilder på kungafamiljens labrador retriever - Jambo - som tagit sig för att kopulera med en annan hund. Sådana läjliga in flagrante-reportage borde jag inte kommentera om det inte var för att hundar dominerar annan nyhetsrapportering också.

Det ju så att president George W Bush idag genomgått en så kallad colonoskopi och CNN berättar att läkarna plockat bort fem polyper från presidentens tjocktarm. Egentligen är det ganska egendomligt att man går ut med sådana detaljer men allmänintresset är givetvis stort när det gäller USA:s president och han får väl tåla ett visst integritetsintrång.

Var kommer då hundarna in?

Jo, efter det medicinska ingreppet tillbringade presidenten sin tid med de båda skotska terrierna (heter det så?) Barney and Miss Beazley. Och historien är inte slut där. Vicepresidenten Dick Cheney var under presidentens lätta narkos tjänsteförrättande och han tillbringade förmiddagen med att läsa och, just det, umgås med sin hund. Cheney har också en labrador vilken dock är en aning överviktig om man betraktar denna film.

Barneys webbplats
Miss Beazleys webbplats
Vicepresidentens hundars webbplats
Jambo har ingen officiell webbplats

Republiken Finlands president Tarja Halonen har ett fin fotolabum med bilder på sina katter, hästen Ypäjä Tarja och givetvis den rödörad vattensköldpaddan Kiki

SvD och DN -TT AFP, Bush-polyper ska analyeras

Andra bloggar om:

Inga kommentarer: