2007-07-29

Positionsangivelse saknas


SvD har talat med polisen i Kronobergs län och meddelar att en lastbil med gips i lasten välte tidigare i eftermiddags på E4:an i Kronoberg och blockerar nu hela vägen. I rubriken skriver SvD "vid Kronoberg".

Jag vet inte hur de är beställt med geografikunskaperna men E4:an passerar inte Kronoberg. Kronoberg är en slottsruin som ligger utanför Växjö. Långt från E4:an

Däremot går E4:an genom Kronobergs län och när jag kollar Vägverkets webbplats ser jag att en trafikolycka har inträffat på E4 i höjd med Traryd i norrgående körriktning. Norrgående körbana avstängd och omledning sker via väg 520 genom Traryd. Starttid:2007-07-29 14:05, Stopptid:2007-07-29 19:05.

Traryd ligger mellan Markaryd och Ljungby och den fantastiska nyhetstjänsten Wighsnews rapporterade om detta redan klocka 14.33.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nu händer det i och för sig ganska så ofta att man säger enbart Kronoberg. Landstinget kallar sig för Landstinget Kronoberg, till skillnad från exempelvis Landstinget i Jönköpings län. Har lite svårt att se problemet.

Per Westberg sa...

Jag tänkte vara petimäter i dag. Om man rapporterar om att en väg är avstängd är man nog intresserade var. Inte någon allmänt geografiskt område.

Att man säger landstinget Kronoberg, Halland, Blekinge, men Landstinget i Jönköpings respektive Kalmar län beror på att dessa landsting är uppkallade efter residensstäderna. Egendomligt nog säger man dock landstinget i Sörmland respektive i Värmland.