2006-05-12

Inga pengar till Expressens insamling - Stöd BRIS direkt i stället.

SvD kolumninsten Anna Larsson skriver i dag (Kolumnen finns ännu inte på nätet) om Expressens och BRIS insamling till rosor vid det mördade barnet Bobbys bår.

Anna säger att blommor inte hjälper Bobby och att det finns bättre sätt att stödja barna som har det svårt. Direkta bidrag till BRIS t.ex. Stöd Barnens Rätt i Samhället - BRIS, klicka här

Bra rutet Anna Larsson - Varför gör Expressen på detta sätt? Jo med en ros lurar man oss tro att vi gör något praktiskt men det är bara slöseri med resurser.

Skänk istället pengar direkt till Bris 90-konto: Plusgiro 90 15 04-1. Där gör de mesta nytta. Inga avbräck till onödig mellanled. Blomsterhandlarna och teleföretagen klarar nog detta avbräck.

Andra bloggar om: , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Jättebra! Det här med att lägga berg av rosor där folk har blivit mördade eller något sådant uppkom på nåt sätt när Palme blev skjuten, har jag för mig. Människor var chockade och visste inte var de skulle göra av sin ångest, rädsla, frustration - för det vet man ju inte. Så en ros utanför Dekorima blev ett slags tempel där man kunde sörja.
Vad betyder detta?
Jag ska bidra till BRIS - nu!