2007-02-18

Bildt kritiserar Försvarsmakten orättvist

Carl Bildts närvaro i bloggosfären är glädjande men frågan är om det funkar att vara utrikesminister och bloggare.
I onsdags skrev utrikesministern:

Det blev lite tumult i går när någon på det militära högkvarteret dundrade ut i media med diverse teser om att den strategiska och säkerhetspolitiska kartan i nordeuropa höll på att ritas om.
Därefter berättar Carl Bildt att han tycker att det är ganska naturligt att försvarsledningen offentligt redovisar sina bedömningar av utvecklingen i vår del av världen. -Men det bör måhända ske i ordnade och avvägda former, forsätter Bildt.

Det är väldigt orättvist att tala om en överste som dundrar ut i media. I själva verket handlar det om ett dryga två veckor gammalt föredrag som avhållits på slottet i kungens och försvarsledningens närvaro. Det var ett mycket intressant och nyktert seminarium som utgjorde Försvarsmaktens gåva till kungen på hans 60-årsdag. Om Carl Bildt sedan tycker att en överste dundrar ut i media beror det snarare på att Bildt liksom media sovit. Nog var det väl ändå någon från regeringe på plats i Bernadottebiblioteket. Utrikesledningen har haft god tid på sig att kommentera de analyser som Militära underättelse- och säkerthetstjänsten (MUST) gjort och det handlar definitivt inte om att försvaret skrämt för den ryska björnen. I sitt nyhetsbrev skrev överbefälhavaren Håkan Syrén igår:
Rapporteringen i media har dock delvis varit missvisande, i flera fall rent felaktig.

Försvarsmaktens pressmeddelande: Reviderad syn på Ryssland

Min bloggartikel den 31 januari, Ny syn på Ryssland

Att sedan Bildt ändrat saken på sin blogg gör det hela ännu mer intressant. Allt enligt Niklas Svensson på Politikerbloggen.

Andra bloggar om: ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Nu är det försvarsminister Odenbergs tur att ha synpunkter på försvarsmaktens medarbetare.
Texttv rapporterar
http://svt.se/svttext/web/pages/123.html