2007-02-13

Federley och djurplågeri

Foto: Tobias Wahlqvist
UPPDATE: Fredrik Federley och Dominika Pezcynski är inte aktuella som köpare till Salladsbaren Wild´n Fresh i Göteborg. Ägaren Sofia Appelgren säger till SvD att hon inte vill göra salladsbaren till politik.
-Vår verksamhet och varumärke står för sunt förnuft och det kändes inte som om de var seriösa intressenter fortsätter Sofia Appelgren i intervjun med SvD. Sofia har uppenbart en realistisk syn på Federleys seriositet.
Vad är det för likhet mellan landsförrädaren Stig Bergling, Linda Rosing och Fredrick Federley?

Svaret är att alla vill de framträda i media regelbundet och bangar inte för allehanda egendomliga utspel för att synas i spalterna


Just nu leder CUF:s ordförande Fredrick Federley i denna vämjeliga liga. Federley är mannen som bland annat vill tillåta patriarkalt förtryck genom månggifte. Idag offentliggör han genom SvD att han är intresserad att köpa den blockerade salladsbaren Fresh i Göteborg. Nyheten kommer ursprungligen från Politikerbloggen och i DN uppges även den gamla Army of loversikonen Dominika Peczynski vara i kartell mde Federley.

Men risken är nu stor att det inte bara blir Restaurangfacket som på lagliga grunder försätter restaurangen i blocked. Den stora risken är dock att han får Sveriges djurvänner mot sig. Federley har nämligen inga skrupler inför att äta gåslever och med tanke på hans brist på omdöme kanske denna så kallade delikatess hamnar på menyn. Den 20 september firade han valsegern, inte med partikamrater, utan med ett gäng han kallar gourmethögern. Vid kråsmålet inmundigades tryfferad gåslever med sötsyrlig äppellökskompott. De flesta krogar med aktning i Stockholm har plockat bort gåslever från menyn men uppenbart hittade Federley till någon suspekt lokal.

21 september 2006, Federley och djurplågeri

Men ytterligare problem kan vänta Federley. Kommer han till exempel att teckna försäkringar i AFA sjukförsäkring. Dessa ses nog i allmänhet av både fack och seriösa arbetsgivare som något av ett obligatorium. Och kommer sökande som tillhör facket att få chans till jobb i salladsbaren?

Andra bloggar om:

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det kan nog vara bra för Federley att vara ute i verkligheten, men kommer vi verkligen att orka med hans ständiga utbrott om hur det är att vara egenföretagare sen? Inte mig emot, han är en av de största orsakerna till att centern rasar som en sten för närvarande, men emellanåt är inte ens den skadeglädjen nog för att orka se honom.
Vad han inte kan inse är att man som arbetstagare_inte_någonsin ska behöva vara beroende av sin arbetsgivares välvilja, för att ha en anständig arbetsplats. Det är det första.
Det andra är att FF tydligen har en slags barnatro om att arbetsgivare är goda. Well, I've got news for you - det är de inte. Och jag har egna personliga och ytterligt konkreta exempel på saken, där man mött arbetsgivare med puffran i fickan, där lönen kommit när nån varit på bra humör och där inga kontrolluppgifter lämnats in.
FF*s signal är helt entydig - då lämnar man skutan. Det har jag gjort också, flera gånger. Men jag ska fortfarande ha mina pengar, och att skaka fram de där stålarna utan facket eller kollektivavtal lär kosta mer än det man får in i slutänden.
Anställda i småföretag är i stor utsträckning ett rättslöst proletariat, och utan facket och avtal är man chanslös. Att gå via lagstiftningen kan ta flera år - istället för att kunna reglera det genom förhandling.
Emellanåt brukar jag önska att jag fick ut några av de där uppnosigaste nyliberalerna på ett riktigt jävligt bygge, i snöstorm och med tidspress. Men inte Federley - honom vill jag inte ta i med tång ens

Björn Fridén sa...

Tja, det är hans pengar. Om han vill köpa en salladsbar för några hundra lakan bara för att bevisa en poäng så får det väl vara så.

Frukostflingan sa...

björn, tycker du verkligen att man ska få köpa en salladsbar och sätta alla anställda i "skiten" bara för att man ska få bevisa en poäng?
Själv tycker jag synd om alla unga tjejer, som ständigt blir utnyttjade av sådana sk arbetsgivare.