2007-02-01

Varför gnälla på reskostnader


I morse hade Metro den feta rubriken Biståndsministern reste för 600 000 kronor. Bakgrunden är att Gunilla Carlsson med följe varit med regeringsplanet i Afrika. Försvarsmakten har debiterat 25 timmarr flygtid á 23 000 kronor.

Varför jagas Gunilla Carlsson
Personligen tycker jag att 85 000 kronor per resenär på långresa i Afrika inte är något att yva sig över. Det verkar som att media nu utsett Gunilla Carlsson som det statsråd som ska hängas ut som slösa. Det började med att hennes taxiresor till bostaden i Tyresö ifrågasattes och man kan fundera på om det är så att det just är en kvinna man vill ha som syndabock.

Bra resa
Gunilla Carlssons resa verkar jättebra. Hon har träffat lokala politiker, invigt ett handelsinstitut och talat om hiv och aids. Allt jätteviktiga frågor. Att man sedan använder Försvarsmakten som transportör är trovärdigt och klokt. Militären får flygtid och en stor del av debiteringen är i princip bara en omfördelning inom statsbudgeten.

Biståndsministerna ska fortsätta flyga. Detta ska ske på ett effektivt och säkert sätt. Gunilla Carlsson är inte bara statsråd. Hon är mamma också.

Expressen hänger på tramset

Andra bloggar om:





Foto: Pawel Flato

Inga kommentarer: