2007-05-06

Expressen är otroliga


Med denna rubrik och detta bildval vill Expressen få oss att läsa Mats Larssons artikel om det franska presidentvalet. Ingen skugga över Larssons analys och text men det är definitivt osmakligt att publicera denna vulgära rubrik och de provocerande och tendentiösa bilderna.

Det är rätt egendomligt att den socialistiske presidentkandidaten Ségolène Royal verkar vara alla svenska journalisters, debattörers och kulturpersonligheters kandidat. Kunde inte någon säga något bra om Sarkozy! Han verkar ju trots allt bli president och majoriteten av fransmän kan väl inte ha fel. Vad säger till exempel Reinfeldt?

Själv håller jag på Ségolène Royal men vad vet jag om fransk politik. Sarkozy låter ju rätt trovärdig när han säger att fransk ekonomi inte klarar att fransmännen bara arbetar 35 timmar i veckan.



2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, jag kokar över av denna typ "journalistik". Jag har verkligen följt valet i Frankrike och som tur är pratar jag franska. För i Sverige har rapporteringen varit katastrofal. Precis som den var under det amerikanska presidentvalet (Kerry som madonnan och Bush som djävulen).

Jag håller förresten på Sarkozy i valet. Den verkliga underdogen och den minst populistiska av de båda.

Per Westberg sa...

Jag hör samma sak från vänner som bor i Frankrike.