2007-05-26

Privatisering med förhinder

– Det är rimligt att det offentliga har ansvaret för den allra mest specialiserade akutsjukvården. Åtminstone inom överskådlig tid, de närmaste mandatperioderna, säger Stig Nyman, biträdande finanslandstingsråd (kd) i Stockholm, enligt SvD.

Det känns tryggt att en allianspolitiker klargör att det finns gränser när det gäller privatiseringen av sjukvården. Detta utspel sker samma vecka som skolminister Jan Björklund kritiserar beslutet i Täby att privatisera kommunens enda gymnasieskola, Tibblegymnasiet, trots klent stöd från elever, lärare och föräldrar. Björklund gör sitt utspel i Lärarnas tidning. Han får stöd från oväntat håll när den stora privatskolekoncernen Kunskapsskolan vd Anders Hultin som anser det anstötligt att rektorer kan sälja privatiserade kommunla skolor vidare med höga vinster (DN).

SvD, 26 maj, Klent intresse för borttagen stopplag
SvD, 27 maj, Stopplagen mest symbolisk

Andra bloggar om: , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Kan vara värt att puffa lite för Bengt Göranssons krönika i frågan.
http://hd.se/kultur/bengt-goransson/2007/05/18/naer-ddr-aateruppstod-i-taeby/
Förutom att vara oerhört duktig på att skriva är det en dräpande beskrivning av det som högern i alla år anklagat socialdemokraterna för - nämligen maktens arrogans.
Nog för att det kan ha stämt på sina håll - det vore mig verkligen främmande att hålla en massa sossepampar bakom ryggen - men det blir rätt magstarkt när de värsta kritikerna visar sig vara än värre