2007-05-16

Jan-Emanuel som stadsdirektör

Den tidigare riksdagsledamoten (s) Jan Emanuel Johansson har sökt jobbet som stadsdirektör i Mariehamn på Åland. Detta påstår i alla fall Aftonbladet. Frågan är om han missat var han söker jobb. Jan Emanuel är ju bördig Uppsala och kanske tror han att han söker jobb i Åland församlings. Fram till och med 2005 fanns nämligen en församling inom Uppsala kommun som hette Åland. Nu ingår den församlingen i Norra Hagunda församling.

Jag anar att man som stadsdirektör i Mariehamn ska ha en viss koll på hur Ålands självständighet fungerar och vad hembyggdsrätt är. Annars har ju Jan Emanuel idéer. Jag gillar hans socialpolitiska engagemang och intresset för djuren rättigheter men blev klart tveksam när jag hörde honom i Visby under Almedalsveckan 2006. Möjligen påverkad av en naiv spontanitet uttalade han i ett samtal med biskop Lennart Koskinen att skräpkultur borde beskattas. Jan Emanuel borde ju veta att detta skulle kräva en censorsinsitution.

Att läsa listan över de sökande i Ålands Nya tidning gör att man drar på läpparna. Det är många som antar utmaningen. Läs hela listan i Nya Åland. Varför inte anställa en biträdande bilskolechef från Bromma eller en yogalärare från Indien när de nu ställer sina resurser till Mariehamns förfogande.

Inga kommentarer: