2006-10-15

Anna Sjödin tar time-out

Anna Sjödin tar time-out.

Bra.

Det borde hon ha gjort redan dagen efter gripandet och kvarhållandet på Södermalms polisstation. Med tanke på att DN i förrgår uppgav att Anna Sjödin ringer runt till medlemmar och distrikt för att hämta stöd är det intressant att konstatera att Aftonbladet skriver att det är förbundsstyrelsen som fattat beslut. Förbundsstyrelsens beslut innebär att Sjödin kommer att avgå som förbundsordförande om hon inte beviljas prövningstillstånd i hovrätten. Mycket tyder på att Anna Sjödin är ute och cyklar riktigt ordentligt.

Kyrkoordnaren sammanfattar reglerna för prövningstillstånd i hovrätten
Om man i ett brottmål dömts till böter, vilket Anna Sjödin fått, krävs prövningstillstånd för att hovrätten skall ta upp en överklagan. Prövningstillstånd får meddelas om:

1. Det är av vikt för ledning av rättstillämpningen att ärendet prövas av högre rätt.

Domen och vittnesmålen verkar tala mot Sjödin och detta kan sannolikt inte vara en grund för prövning. Möjligen har vakterna uppträtt olämpligt men allt tyder på att Sjödin inte varit en ängel på Crazy horse.

2. Det finns anledning att ändra det domslut som tingsrätten kommit fram till.

Anna Sjödin har fått ett strängt bötestraff men fullt rimligt då
hon fällts på fyra åtalspunkter.

3. Det annars finns synnerliga skäl att pröva överklagandet.

Just det faktum att målet är medialt innebär givetvis inte synnerliga skäl. Synnerliga skäl är något mycket ovanligt, något alldeles speciellt. Vad skulle det vara? Advokaten Silbersky pratar om något brottmål i Södertälje. Jaha. Varenda helg är det folk som dricker sig fulla och gör sig skyldiga till misshandel och våldsamt motstånd.

I SSU:s pressmeddelande skriver man: "Anna Sjödins time-out innebär att hon inte är tillgänglig för vidare kommentarer." Hoppas att Anna Sjödin kommer tillbaka till politiken.

Hör och häpna. Kommer Sjödin att gå i kloster? Så länge hon är SSU-ordförande måste hon nog ställa upp. Särskilt som hon själv är övertygad om att hon utsatts för ett övergrepp.


DN, Anna Sjödin tar time-out
Aftonbladet, Anna Sjödin tar timeout
SSU:s pressmeddelande

Andra bloggar om:

3 kommentarer:

Galaxa sa...

Våldsamt motstånd är samma som att vrida sig när en vakt tar hårt i din arm. FYI.

En full privatperson som bär sig åt och kastar glåpord är en sak.
En nykter avlönad vakt som säger lika vidriga saker är en annan.

Jag har aldrig haft någon anledning att ha eller inte ha förtroende för Sjödin, men kommer jag någon gång att ha med henne att göra kommer detta inte att ligga henne i fatet.

Om Babak Jamei sitte bakom skrivbordet när jag kommer till läkarmottagningen - ja, då skriker jag och springer allt vad jag kan.

Anonym sa...

Det ska verkligen bli intressant att se hur hovrätten ställer sig till detta.
Det var väl länge sedan det var så politikertätt i rättssammanhang. Nu är visst Stegö-Chilò också polisanmäld.

Per Westberg sa...

Ja våldsamt motstånd innebär att man sätter sig till motvärn. Blir man gripen är det bara att hålla sig cool. Tids nog blir man släppt. Men om man har bra fysik kanske man tror att man kan ta sig loss och springa hem.

Nåväl det var ju fyra åtalspunkter på Sjödin.

Personligen tycker jag inte AT-läkare ska jobba extra som dörrvakter. Som vakt måste man nämligen ingripa samtidigt som man som läkare skall rädda liv. Det kan bli en konflikt.