2006-10-12

Anna Sjödin - Vistelsen i fyllecellen borde ha räckt för avgång


SSU ordföranden Anna Sjödin har i dag dömts till 120 dagsböter à 300 kronor för förolämpning, egenmäktigt förfarande, våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd. Visserligen har domen inte vunnit laga kraft men det är förvånande att SSU:s förbundsekreterare Mattias Vepsä säger att Anna Sjödin inte har några planer på att avgå.

Jag är ledsen för Anna Sjödins skull. En lovande karriär som skulle gynnats av en time out för ett halvår sedan. Redan det faktum att SSU:s ordförande varit så berusad på krogen att hon omhändertagits enligt LOB borde ha fått hennes omgivning att be henne att stiga åt sidan. Att SSU i dag kommer med ett omoget och mesigt svar tyder på att man inte förstått allvaret och kanske utgått från att hon skulle frias.

Det är svårt att tänka sig att gamla SSU ordföranden som Ingvar Carlsson, Bosse Ringholm, Lars Engkvist, Jan Nygren och Anna Lind skulle ha nått de positioner de innehaft om de befläckats med att sova ruset av sig i polisens fyllecell. Visst skall man förlåta men för vissa personer krävs ett större omdömme än det man kräver av gemene man.

Aftonbladet ledare den 13 okotber, Nisha Besara

Om Anna Sjödin har jag tidigare skrivit:
7 april, Anna Sjödin får stöd från SSU-distrikten

1 maj, Anna Sjödin är en belastning - På nykterhetsnämndernas tid hade hon fått en uppläxning av partikamraterna

5 maj, Det sups för mycket

Andra bloggar om:

1 kommentar:

Anonym sa...

Mr Kyrka!

Ditt glashus är trasigt. Du kastar för mycket sten. Ger dig dålig karma! Ingen respekt! Klaga, gnälla, peta kvinna i magen.

SSU Pampen står för heder. Kärlek! Respekt! Står upp när kompis får slag! De flesta skulle fly som ruttna möss med svansen mellan benen!

Alla vet att domen luktar illa. Fler såna kvinnor vill jag se. Ledande positioner befolkas av rädda hundar. Inte SSU Pampen. Aldrig backa.

Hon står upp. Tar ingen skit. Vakten borde tvätta munnen med riklig såpa! Skämmas. Be henne om ursäkt. Man kallar inte kvinna hora. Inte ens i tjänsten.

Mer respekt. Tack!

Dr Grip har talat!