2008-07-29

Coolt projekt vid Zinken



Jag läser i DN att tidigare hemlösa kommer att bli glassförsäljare.

Kommer de att sälja IGLOO?

Återigen ett bra projket från Stadsmissionen. Alla som jobbar i kiosken får lön enligt kollektivavtal och eventuellt överskott från försäljningen går direkt tillbaka till Stadsmissionens besökare i form av extra aktivitetspengar.

Köp en God Glass! Ät upp den helt själv - du delar ändå med dig.

Läs Stadsmissionens pressmeddelande

Bloggar om ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Ett vällovligt initiativ som skapar sammanhang för några stycken drogfria kolingar.

Tyvärr är det inget på sikt som kan förändra situationen för ett större antal eftersom de flesta kolingar är psykiskt funktionshindrade missbrukare (dubbeldiagnoser).

Jag var uppe i Stockholm och gjorde några djupdykningar i den misär som ingen människa kan undgå att se. Med vår politiker är det nog inte så mycket som brister. Det är snarare utförarna som stretar emot och räds förändringar.

Som jag ser det måste man alltid se till helheten. En drogfri psykiskt funktionshindrad missbrukare är fortfarande en människa med ett psykiskt funktionshinder. Så kommer det att vara ända till dess psykiatrin förstår att de måste vara med på plan. Som det nu är så tas människor med en dubbel diagnos inte in på psyket hur tokig han eller hon är eftersom psykiatrin sedan 60-talet har akuta samarbetsproblem med missbruksvården.

Bildspel om hemlösa med passande musik … KLICKA HÄR