2008-07-09

Nya sossarna



På Almedalsbloggen kan man lyssna på Henrik Schyffert - Klicka här
Mona Sahlin bjöd inte på särskilt många överaskningar i sitt tal på Almedalen igår kväll. Men möjligen har sossarnas framtidsarbete ändå rönt viss framgång då hon kunde ge besked när det gäller fastighetsskatten. Nu kan vanligt folk känna sig lugna och möjligen blir det lite mindre pengar över för de som bor i hus med taxeringsvärden över fem miljoner. Samtidigt införs en begränsningsregel som maximerar fastighetsskatten till fyra procent av inkomsten.

Nu återstår att se om sossarna lyckas med trovärdiga lösningar också när det gäller andra gamla akilleshällar (kan man ha mer än en akilleshäl). Men nog blir jag lite skeptisk när Mona Sahlin säger:

Sverige behöver ett starkt och modernt försvar.
Vad betyder detta eller är det bara polemik för att få frågan om NATO-medlemskap på den politiska agendan. Det känns inte riktigt ärligt.

I övrigt är nog det mest uppseendeväckande denna Almedalsvecka att Henrik Schyffert förklarat att han är medlem i partiet. För övrigt var han väldigt rolig och borde kanske bli den nya partistrategen.

Mona Sahlins tal i Almedalen, Resumé skriver mer, Dagens Media likaså

Aftonbladet, DN, DN

Bloggar om , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Sahlin har aldrig haft någon värdighet eller trovärdighet efter hon använde skattepengar för att betala sin egna semesterresa. När hon upptäcktes så nekade hon. Usch. Såna människor ska vara i fängelse.

Schyffert pratar så barnsligt. Jag vet inte om han anpassat sitt tal till publiken, men han har tappat helt. Tråkigt.

Per Westberg sa...

Hallå Hubert
Är det Mauritius du tänker på?

Då minns Du nog väldigt fel.