2008-07-05

Haninge söker dispens


Det är bra att Kommunal tillfälligt blåst av busskonflikten och satt sig vid förhandlingsbordet med bussarbetsgivarna. Kommunal har verkligen haft framgång och skapat opinion för sitt krav särskilt när det gäller nattvilan. Men samtidigt är det illavarslande att Swebus får fortsatta problem genom "sjukskrivningar" (SvD)

Bra också att Haninge kommun också tog initiativ till att söka dispens för vissa busslinjer. Man är mycket hovsam i sin dispensansökan och anger mycket goda argument.
För de sträckor Haninge kommun begära dispens för gäller att avståndet till närmaste pendeltågsstation är längre än fem kilometer samtidigt som området är tätbefolkat. Kommunen har även förutsatt att en förhållandevis stor del av invånarna saknar tillgång till egen bil. Vidare begär man dispens för trafik på Muskö, Gålö och Dalarö som reliter är glesbygd där inget annat transportalternativ finns för de boende som saknar bil. Kommunen avslutar sin argumentering med att friluftsliv och sommaraktiviteter som bad och resa till skärgårdsöar omöjliggörs för dem som saknar egen bil.

Bra och ansvarsfullt av Haninge kommun.

Aftonbladet, DN, Sydsvenskan

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Inga kommentarer: