2007-03-18

Bajen sämst när det gäller - Gäller inte alltid


Edsbyn vann SM-finalen i bandy i förlängning. Helt otroligt. Grymt mot Hammarby.

Även om Edsbyn i slutet av andra halvlek kvitterade Hammarbys matchlånga ledning och förlängning är faktum trodde jag att vi skulle kunna säga: "Tji fick SvD:s rubriksättare som i en i övrigt trevlig artikel skrev "Bajen sämst när det gäller". Men det är klart. Rubriken uppmärksammar lite av charmen i Bajen men någon gång måste även Bajen ledsagas. Så skedde inte idag.

Hammarby bandys ekonomi
Nu måste bandyportföljen fyllas med många sköna slantar för att reda upp Hammarby Bandys sargade ekonomi. Bollnäs Gif har liksom Hammarby Bandy tidigare haft en ansträngd ekonomi och sommaren 2003 var man bara dagar från konkurs enligt DN. Bollnäs ordförande Olle Nilsson-Sträng berättar om sänkta kostnader och alternativa intäktskällor och som den sportsman han är delger han gärna Hammarby Bandys ledning sina erfarenheter.

Djurgårdare höll på Hammarby
Ytterligare en hedervärd person idag är kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth som i en tv-intervju under matchen deklarerade att hon höll på Hammarby. Detta trots att hon är inbiten Djurgårdare. Om kulturministern i egenskap av idrottminister har lite tid över kanske hon kan övertyga sin politikerkollegor i Stockholm att de bör bygga en bandyhall också i Stockholm. Då kanske Djurgårdens IF kan komma att göra repris på sina SM-guld i bandy 1908 och 1912.

Tomas Brolin
En av de bästa tv-bilderna från matchen var hälsingen och fotbollsspelaren Tomas Brolin iförd Hammarbyhalsduk. Är man från Hudik är det uppenbart inte Edsbyn som gäller.

Bandy är tv-mässigt
Trots att bollen är liten och inte syns i tv-ruten finns det tv-charm också i bandy. Eller vad sägs om Peter Jihdes kommentarer där han står i skridskor mitt på planen. Och visst är det kul att en reporter glider fram till utvisningsbåset och gör en intervju med Hammarbyspelaren Stefan Erixon där han sitter av tio minuter.

Sådant är livet för en Hammarbyare.

DN, Vilket lag blir svenska mästare
SvD, Guldet till Edsbyn
Sportbladet, Det är en som en saga

Hammarby Bandy

Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer: