2007-03-16

Swedish armed forces versus US Military


Det är roligt att vara svensk och stolt över svenska myndigheter, som till exempel Försvarsmakten.
- Jag vill tro att vi blivit bättre på att uppfylla vår vision om ett positivt och inkluderande klimat för alla, oavsett sexuell läggning, men än är det för tidigt att slå sig för bröstet, säger Försvarsmaktens utbildningsinspektör, brigadgeneral Bengt Axelsson a propos att Försvarsmakten inrättat en befattning som hbt-handläggare.

Samtidigt hörs mörka röster i USA:s försvarsmakt¨: – Jag anser att homosexuella handlingar mellan två individer är omoraliskt och att vi inte bör tolerera omoraliska handlingar. Citat tillskrivs den högst rankade amerikanske militären (Chairman of the Joint Chiefs of Staff), general Peter Pace i ett samtal om armén med journalister i måndags.

General Pace har nu delvis ångrat sitt uttalande och säger i ett pressmeddelande: -I should have focused more on my support of the policy and less on my personal moral views. Men ber om ursäkt, det gör han inte.

Den policy Pace refererar till lyder "Don’t Ask Don’t Tell". En sorglig sentens som gäller inom USA:s försvarsmakt och som förbjuder öppet homosexuella att göra militärtjänst.

Pace är inget annat än homofob och borde lära sig lite mer om hbt-frågor.

Om detta har Rose-Marie på Kulturbloggen också skrivit
The Independent, Homosexuality is immoral, says America's top general
CNN, Top general: Remark on gays were 'personal moral views'

Andra bloggar om:

Inga kommentarer: