2007-03-20

Viktigt och mindre viktigt

Gudrun Schyman
Rubrikerna i medias kommentarer av Fichtelius intervjuer med Göran Persson har handlat om orden kring Carl Bildt och nu ikväll avslöjanden om Gudrun Schymans bristande kompetens och omdöme. Persson levererar föga överaskande sanningar om hur Gudrun Schyman hamnat snett och det är ju uppenbart att hennes parti inte förmådde tala klarspråk med henne i tid.

Persson om kungen
Höjdpunkten i avsnitt 1 var Perssons varma och uppskattade ord om kungen. Det handlar inte om något lismande utan en ärlig uppskattning av en hårt arbetande statschef. Det är bra att bilden av kungen förmedlas av någon än Hey Baberibagänget. Om vi blickar tillbaka i tiden kan vi konstatera att Olof Palme var en person som betydde enormt mycket för det alltigenom positiva eftermälet till Gustav VI Adolf. Det är alltså bra att kungen redan under sin livstid ges dessa positiva omdömen.

Persson om Israel
Men kvällens avsnitt beskrev på ett bra sätt något av det mest intressanta under Perssons regeringstid. Nämligen hans i grunden positiva hållning till staten Israel. När han säger att kibbutzen under hans ungdom betraktades som det bästa i socialism förstår man att han är ärlig i sin hållning till Israel.

Frågan som återstår är hur det senaste årens händelseutveckling påverkat hans positiva inställning och om han fortfarande i grunden litar på den i grunden demokratiska staten Israel.

Andra bloggar om: ,

Inga kommentarer: