2007-12-23

Rör inte min brandman

UPDATE: Även den 21 december brinner Kroksbäcksskolan enligt Sydsvenskan. Den 22 december beskjuts en brandman vid en containerbrand på von Rosens väg i Rosengård enligt Sydsvenskan, SvD, DN , Sydsvenskan, Sydsvenskan

Ursprunglig text
Jag läser i DN och Sydsvenskan att brandmän under kvällen beskjutits med raketer i samband med en rökutveckling på Kroksbäcksskolan i förorten Hyllie i södra Malmö. Även igår angreps brandpersonal och polismän när en sopcontainer brann vid samma skola (Sydsvenskan).

För ett par veckor sedan störde ungdomar släck- och räddningsarbete vid en storbrand i Landskrona och vid det tillfället tog man sig in i brandfordon drog i slangar och tog sig in i avlysta trapphus. Sanslöst.

Det är svårt att finna ord och det är uppenbart att ungdomar som håller på med sådant här är hopplöst långt från respektfullt beteende. Det är lätt att bli förbannad men jag blir bara ledsen och undrar vad som sker och hur man kan komma tillrätta med denna enormt tragiska utveckling. Svaret är givetvis inte förbud mot fyrverkerier även om vi snart kommer att få se sådana krav.

OBS! Skolan heter Kroksbäcksskolan och inget annat.

Helsingborgs Dagblad, SvD

Andra bloggare om