2007-12-22

Tony Blair har konverterat

Storbritanniens forne premiärminister Tony Blair har konverterat till den romersk katolska tron. Konvertitetlyckönskas av ordföranden i den anglikanska kyrkogemenskapen, ärkebiskopen av Canterury, dr Rowan Williams som säger:
Tony Blair has my prayers and good wishes as he takes this step in his Christian
pilgrimage.
När nu Tony Blair blir katolik får Katolska kyrkan en intressant röst. På AIDS-dagen, den 1 december 2006 gjorde Tony Blair ett tydligt uttalande riktat till kyrkor och religiösa grupper. Adressen var främst romersk-katolska kyrkan men även evangelikala grupper. -I think if all the churches and religious organizations were facing up to reality, it would be better, sa Blair och refererade till vissa kyrkors hållning när det gäller framhållandet av avhållsamhet och bann av kondomanvändning. Blair kan bli ett starkt stöd till de många katoliker, präster, biskopar och kardinaler som ifrågasätter Vatikanens kategoriska nej till barnbegränsningsmetoder. Just barnbegränsning är ju orsaken till att man motsätter sig kondomanvändning. Men på goda grunder kan man hävda att anvhållsamhetsdoktrinen inte är hållbar. Särskilt inte som många som smittas av sexuellt överförbara sjukdomar tvingas till sex.

Läs mer på BBC och The Telegraph

Sydsvenskan, DN, SvD, Dagen

Andra bloggar om: ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Kondomanvändning verkar vara allt som nyliberalerna och övriga "befriare" kan komma på! Som om detta ska lösa de problem med epidemier och sjukdomar som drabbar många.
Inte en antydning om de ekonomiska förhållandena folk i många delar av Världen lever i, som de nya "världsfrällsare" förklarar med argumentet att även denna delar av vårt planet kommer at få det bättre!
Vilket skitsnack! Upphör istället med exploatering av afrikaner,asiater mm! Kondomanvändning har ingenting att göra med det!
Vidare glömer bloggaren en viktig del av den anglikanske överhuvuds kommentar,nämligen att orsaken att en människa flyttar ifrån den ena kristenfamilj till den andra kan bara förklaras att denna människa vill vara närmare gud!
Det visar påtagligt hur frustrerad arkebiskopen är över läget hans kyka befinner sig!

Carl Jacobson sa...

Nå, vi har ju varit där förr, men jag får väl ta det en gång till:
Att Tony Blair konverterat till den kyrka som hans fru tillhör är en ren privatsak. Han har ingen roll i kyrkan, och tanken att han skulle få något som helst inflytande är fullkomligt skrattretande! Katolska kyrkan styrs inte av kändisars uttalanden i media eller av vad som för ögonblicket anses politiskt korrekt!

Per Westberg sa...

Carl
JAg är benägen att instämma helt i ditt inlägg. Men även i romersk katolska kyrkan händer saker. MAn ger ut en bok där en katt berättar om påvens liv, påven rappar på en DVD och man kan rösta via nätet om Johannes Paulus helgonförklaring.

http://kyrkoordnaren.blogspot.com/2007/11/pven-som-katt-och-rappare.html

Det är även uppenbart att det blir allt högre i tak och att kardinaler och biskopar tillåts vara öppnare i debatten.

Anonym sa...

Är det bara en tillfällighet att Blair konverterar just nu, precis innan EU tänker anta Lissabonfördraget? Att EU är på väg att bli en katolsk union kanske inte bara är en konspirationsteori?
Självklart kan man inte förbjuda någon att konvertera, det är en väldigt privat sak, men ställa sig frågan måste man väl få?/Tänker aldrig konvertera.