2007-12-10

Semester i Oslo

Om jag i morgon hade bott i Oslo och inte i Stockholm hade jag tagit semester. Airbus kommer nämligen att provlanda en Airbus 380 (världens största passagerflygplan) på Gardermoen under tisdagseftermiddagen.

Superjumbon Airbus 380 kommer maximalt att kunna ta 840 passagerare.

Dagbladet, Lander i Oslo i morgen

Läs även andra bloggare om

4 kommentarer:

Anders Löwdin sa...

Kan inte detta moster passa på att också svänga förbi Bromma flygplats nu när vi så fint får förlängt i 30 år. ;-) Det vore om det hade varit möjligt Moderaternas våta dröm nummer ett.

Allvarligt talat, är det klyftigt att satsa på ett sådant här stort plan i klimattider som dessa? Kanske går det med den här flygplansmodellen som med Concorde?

Anonym sa...

Inte för att jag vill "äckla" dig men.......jag sitter just nu på Gardermoens flygplats i oslo och tittar på A380:n, vilken skönhet!
// Magnus Winge

Anders Löwdin sa...

Nu har min moster inget med detta att göra. Vad jag menade naturligtvis var att Airbus 380 är ett monster.

Fast det är klart även monster kan ju vara skönheter .......

Tur att flygsimulatorer finns .....

Per Westberg sa...

Anders
Flyg är naturligtvis ingen bra grej även om det imponerar på mig. Jag tröstar ming inte hellre att dessa moderna plan har lägre utsläpp per personkilometer än en miljöhybridbil. Det är ju så lätt att imponeras av "låga" utsläpp och glömma att vi åker väldigt många kilometer med flygplan.

Och så det där med Bromma. Skulle en sådan här Airbus landa på Bromma kommer det att bli kvar där länge. Startbanan lär inte räcka för lyfta.

Det vore kul.