2007-04-05

Bajen och UNICEF



Hammarby Fotboll och UNICEF har skrivit ett treårigt avtal som innebär att Hammarby Fotboll med hjälp av sina supportrar och sponsorer tillsammans med UNICEF aktivt skall jobba med insamlingsarbete. Detta är bra.

Fotbollsarenan är en plats där känslor lever. Det är utmärkt att vi påminns om att fotboll i grunden är lek och att mängder av barn i världen förenas i fotbollen och känslan för fotbollen. Hammarby uttrycker detta galant på sin webbplats:


När barn samlas för att spela fotboll i städer och på landsbygden, i fattiga och rika länder, så delar de en passion som förenar människor över hela världen. Men fotbollen är mer än en lek. Den står också för en positiv livsstil som hjälper unga att växa upp till friska, sociala människor med självkänsla.
UNICEF - United Nations Children's Fund, FN:s barnfond är FN:s speciella program för att stödja olika länders strävanden att förbättra barnens hälsotillstånd och utbildningsmöjligheter. Mikael Persbrand är en känd UNICEF-ambassadör.

Sedan tidigare har Svenska kyrkan/Lutherhjälpen och Svenska Fotbollförbundet ett samarbete. Läs mer här.

Bajens pressmeddelande: UNICEF och Hammarby Fotboll i unikt samarbete
UNICEF Sveriges pressmeddelande

Aftonbladet, Bajen betalar för tröjreklam

Andra bloggar om: , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Heders åt Bajen. Det hindrar inte att dom kommer att få en massa stryk av di Gule i år, men då faller dom i alla fall med huvudet högt.

FC Barcelona har ett femårsavtal med UNICEF. Barca ska under dessa fem år betala 0.7% av sina intäkter till UNICEF vilket motsvarar 1,5 miljoner euro om året. I linje med deras slogan "Més que un club!"

Och som sagt, Fotbollförbundet och Svenska kyrkan. Kul att fotbollen har upptäckt att det både går att göra mål och att göra gott. Mer sånt!

Per Westberg sa...

Intressant detta med Barca.

Denna säsong ser knepig ut men på Borås Arena kommer nog Bajen att blåsa lviet ur hemmalaget som väl får gå tillbaka till Ryavallen som hemmaplan.

Anonym sa...

Jag älskar fotboll! Verkligen. Bästa och mest spännande sproten att titta på!