2006-11-25

Sven Thidevall i radio Kronoberg

Den nytillträdde biskopen Sven Thidevall ger en kort intervju i SR P4 Radio Kronoberg idag och han berättar att han efter årskiftet ska ge sig ut i stiftets församlingar. Och det är ett vidsträckt stift han vakar över från Böda på norra Öland till Hylte i östra Halland. Han kommer alltså att möta folket på gränsen till Simlångsdalen*.

Lyssnaren kan konstatera att Sven Thidevall har begåvats med en bra radioröst helt i klass med Anders Eldemann eller Staffan Dopping och i intervjun kommentar han sitt valspråk, "Den som sår under tårar ska skörda med jubel" (Psaltaren 126) .-Det blir inget jubel tack vare mig men om vi vill ge plats för det gud vill ge oss. Då blir det jubel, säger Sven Thidevall.

Ske allt så.

Andra bloggar om: ,

* - Simlångsdalen är en tätort i Halmstad kommun (Göteborgs stift). Orten är känd genom filmen "Folket i Simlångsdalen som spelades in 1924 och 1947. På den lilla orten bodde även Per Gessle 1968-1973.

3 kommentarer:

Anonym sa...

hello

Anonym sa...

Jag har lange funderat pa vad Per funderar pa pa fotot pa honom sjalv. Han star framfor en kyrkport nagonstans i sydeuropa skulle jag gissa. Det verkar vara en femtonhundratalskyrka, kunde vara nanstans i pyreneerna att doma av formen pa pelarna bakom honom. Han kanske langtar efter sina barn, efter ett battre liv eller en iskall San Miguel. Vad vet jag.
Under alla forhallanden ar han i tankarna nan annanstans an framfor en kyrkport i en liten by i Sydeuropa.

Per Westberg sa...

Jo det stämmer. Det är i Pyreneerna. Kyrkoordnaren står och tänker på föraren av personbilen 4751TG66. Man skulle nästan kunna tro att "anonymous" är en liten schweizare med en gedigen erfarenhet av ecklesiastika fastigheter.