2006-11-12

Vem håller på Brommapojkarna?


Efter 2-1 satte Brommapojkarna spiken i BK Häckens allsvenska kista. Nästa säsong blir det fyra stockholmslag i allsvenskan. Kul men tyvärr också fler poliskommenderingar som drar resurser från annan brottsbekämpning och övervakning.

Brommapojkarnas banner platsar på överstens uniform
Men kolla in Brommapojkarnas banner. Den ser ut som ett släpband från Angola (Angolas flagga nedan). Ett släpband är en sådan där liten färgglad remsa man bär på uniformsbröstet och som visar vilka utmärkelser man fått. Att bära släpband är lite mer praktiskt än att bära hela dekorationen.


Brommapojkarna har väl inga fans?
Men vem håller på Brommapojkarna? BP? Kommer det huliganer från Grimsta och Blackeberg nu? Jublas det i Nockebyvillorna och smäller champagnen i Ålsten nu? Grimstaligan har jag hört talas om men de var väl inte särkilt inbitna fotbollsfans.

Aldrig har jag sett någon medelålders man säga: -Jag håller på Brommapojkarna. När jag var liten vet jag att det fanns gubbar som tankade på BP. Men! Inte heller har jag träffat någon kvinna från de västra förorterna som satsar på Brommapojkarna. De brukar vara Djurgårdare där ute.

Broperspektiv
Brommapojkarna är välkomna till Söderstadion. Men se upp. Ni behöver passera Tranebergsbron, Västerbron och Skanstullsbron för att nå målet. Till Råsunda och Stadion är det bara Bällstabro som behöver passera. Där får man inte svindel.

Andra bloggar om: , , , , ,

6 kommentarer:

Anonym sa...

Det är liksom fel sida..

Per Westberg sa...

Fel sida

Ja du Maria.
Jag skulle hellre se Häcken kvar i allsvenskan. Alternativt GAIS, Quiding eller Ljungskile.

Eller varför inte Kongahälla med spring i benen från konstgräset på Skarpe Nord.

Anonym sa...

hehe, Nu är du nog ute och cyklar en aning, Per. Jag har varit engagerad i BP i många år genom att jag dels bor ett stenkast från Grimsta IP men framförallt för att mina barn har spelat i juniorlagen i olika omgångar.

Du skulle bli förvånad så många det finns som som i sitt fotbollshjärta rymmer ett allsvenskt lag + brommapojkarna. Faktum är att kombinationen Hammarby och Bromma pojkarna inte är helt ovanlig även om det andra stockholmslaget också är representerat. (Jag menar Djurgården eftersom Allmänna Idrottsklubben knappast kan kallas för ett stockholmslag) :-)

Men viktigare än att gnälla över dåliga publiksiffror som jag är säker på att de kommer att förbättras så är det bara att inse att Brommapojkarna med all tydlighet visade att de håller allsvensk klass på sitt spel. I annat fall hade de inte vunnit mot Häcken i två matcher. För Häcken spelade ju faktiskt inte alls dåligt.

Det behövs fler stockholmslag i allsvenskan. Västsverige har varit överrepresenterat länge nog.

:-)

BP! Välkommen till allsvenskan 2k7!

Anonym sa...

Betyder de dubbla lojaliteterna att Djurgårdens och Hammarsbys klackar nu kommer att decimeras då hjärtat kommer att klappa för Brommapojkarna? Farmarlaget tar sig upp i täten och fotbollskartan ritas om. Det blir onekligen en intressant fotbollssäsong 2007.

Anonym sa...

Grattis BP. Kul med nykomlingar. En eloge för deras stora ungdomsverksamhet!
Å andra sidan blir det nu fler stockholmslag att slå för oss västsvenskar! Heja Elfsborg!

Anonym sa...

Färgerna för tankarna till syndikalisterna.