2007-10-07

Androm till näpst och varnagel

En enorm tragedi att en ung pojke dödas i samband med en fest. Kronprinsessan har varit i Kungsholms kyrka och hedrat offret för detta meningslösa våld.

En neurokirurg på S:t Göran sa igår att han tyckte man skulle visa bilder på våldsoffer. Många inser inte vilka skador sparkar och slag mot huvudet kan orsaka.

Men finns andra bilder som kanske skulle kunna få en och annan att tänka till innan de drack sprit och hängde på i misshandel av medmänniskor.

Jag tänker på bilder av de fem pojkar födda 1991 som nu sitter anhållna för mord. Nu har de nyktrat till, de får inte träffa mamma och pappa och de gråter när dörren är stängd. De är rädda och kanske skulle den verkligheten kunna få en och annan att tänka till.

I morgon är det häktningsförhandlingar och just nu är kaxigheten hos gärningsmännen borta. Långt borta

6 kommentarer:

Anonym sa...

Vad vet du om deras kaxighet. Tror do att den kan återkomma efter en tillfällig nedgång.

Anonym sa...

Bra skrivet, finns alltid två sidor på en sak.

Anonym sa...

Jag tycker i alla fall inte synd om mördare. Det är en del av problemet med Sverige, detta eviga daltande med grovt kriminella. Nu skrivs det att vi måste ta hänsyn tuill mördarna osv. Alla vet att detta är vad det mångkulturella samhället bjuder på och lösningen heter ut med slöddret.

Per Westberg sa...

Anonym 1
Jag vet inget om de anhållnas kaxighet. Däremot vet jag på ett ungefär hur en 16-åring brukar känna det när verkligheten kommer i kapp och dörren på häktet är stängd eller möjligen står lite på glänt.

Polisen
Tack

Anonym 2
Du tar upp ett annat ämne. Jag skriver om androm till näpst och varnagel. Det vill säga hur avskräcka och motivera folk från att begå brott.

Tragiken är total. En ung mans liv är ändat.

Kopplingen mellan droger och våldsbrott är möjligen ett ämne att reflektera över.

Anonym sa...

Ni kan väl läsa vad Merit Wager skriver om detta. Men hon glömmer att ställa den avgörande frågan: Varför har föräldrarna möjliggjort detta ? Där tror jag att Hamiltons bok Det infantila samhället har mycket att ge trots att den blev bespottad av alla rätttänkande då det begav sig.

Anonym sa...

Hörrö du Anonym! Hur i helvete kan du veta att dessa var invandrare? det kan du inte veta! och vad spelar det för roll om det nu är svenskar med en annan bakgrund än dig?

Lite siffror från BRÅ:

1/100 svenskar begår brott i sverige 2/100 invandrare begår brott i sverige. Tänk då på att 98 stycken INTE gör det!

70% av invandrare som begår kriminella handlingar i sverige är europeiska invandrare dvs inte Abduhlla eller Achmed. Utan folk som kommer alla de europeiska länderna! Tyvärr så står vårt kära grannland Finland för mycket av den procenten.

Ska vi sedan snacka mångkulturellt så ska vi snacka svenskt också. Vad är svenskt för dig? Kåldolmar.. Nope, dessa är importerade, det enda som är svenskt är dalahästen och flaggan kanske.. Resten har vi lagt beslag på och försvenskat under årens lopp. Ska vi skrota alla de goda maträtter invandringen har för med sig? Ska vi skrota arbetskraften och skattepengarna som invandringen fört med sig?

Sedan kommer ju den luriga frågan om vilka som är invandrare!?

Redan på 1000 var det människor från alla värdens länder som började vandra norrut och komma till sverige. Hansatyskar under medeltiden, finnar som bosatte sig i Mälardalen under 1500-talet, valloner som lockades hit för att lära ut järnhantering i slutet av 1600-talet, savolaxfinnar som under 1600-talet beviljades viss skattefrihet om de bosatte sig i urskogen – det som nu kallas finnmarkerna, franska konstnärer, filosofer och intellektuella under 1700-talet, italienare som kunde göra stuckatur när 1800-talets stenstäder byggdes, skottar som bland annat startade bryggerier.

Detta är ju bara en liten del av den invandring som skett. Då ska vi inte tala om den UTVANDRING som skedde i början av 1900-talet!

Så vad är svenskt och vad är inte. Läs på sveriges historia lite mer och kom sedan med ett väl grundat svar!

/Polisen