2007-10-20

Julbord på Gotland

Gotlands Tidningar har i dag en längre artikel om julbord. Bakgrunden är att Visby i år fått ny större restaurang i kongress och eventanläggningen Wisby Strand. På Wisby Strand blir det julbord och uppträdande med Ainbusk som tolkar Piaf och Babben Larsson som brukar dra applådåskor med sin show "Humoristiskt Initiativ" [Enligt min mening en alldeles för långsökt alludering på Feministiskt Inititativ].

Julborden betyder mycket för krögarnas intäkter under året. Många gäster under kort tid med förhållandevis billiga råvaror och givetvis en och annan intäkt för dryck har betydelse. Några av Gotlands krögare är oroliga över konkurrensen från Wisby Strand eftersom kakan är begränsad. Man uppskattar att det är 12000 personer som äter julbord på restaurang på ön.

Men detta kan vi ju ändra på. Det är bara för fastlänningarna att boka färja någon helg och beställa ett julbord på någon av Gotlands restauranger. Under helgerna är det svårt att åka till Visby från Nynäshamn över dagen men en övernattning på hotell är ju inte helt fel.

Andra bloggar om:

Inga kommentarer: