2007-10-21

SAS =StAckarS

Den 28 maj skrev jag blogginlägget "Skum flygkonflikt". Då var det kabinpersonalen i HTF som blåste till strejk hos SAS men som i själva verket avslöjade facklig omognad genom att inte förhandla.

En del av min text är relevant idag när Transport tutar i luren. Denna gång mot Flygarbetsgivarna:
Jag gillar SAS. SAS är viktigt för oss i Sverige. Men jag är också oroad för vad som kommer att hända med SAS. Risken är stor att det bara finns förlorare. SAS blir ett blödande företag. Piloter, kabinpersonal och flygplatspersonal får lämna sina anställningar. Vi som reser inrikes och utrikes får sämre service.

Låt oss hoppas att Transport uppträder mer ansvarsfullt än HTF. Enligt pressmeddelandet från Transport avdelning 46 Arlanda kommer varslet på måndag och vi får hoppas på medlarna.

SAS skulle bli en av de stora förlorarna på en flygkonflikt. Risken är stor att SAS om några år endast har betydelsen Special Air Service. Det brittiska elitförbandet. Förkortningen SAS -Scandinavian Airlines System läggs till de historiska annalerna.

Själv ska jag inte flyga förrän den 1 november. Jag hoppas det är lugn och ro då och att Transports flygplatspersonal är glada när de lastar och kollar den danska kärra jag ska borda.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag tror snarare att SAS står för Stackars Alla Svenskar som utsätts för bolagets s.k. service och priser. Jag ser hellre att vi gör oss av med SAS helt och bjuder in nya entreprenörer.