2007-10-09

Vissa tunga kommentarer twinglas inte

UPDATE 30 oktober 2007: Kyrkklockan får fortsätta klämta nattetid
SvD
berättar att en man på Sibyllegatan i Stockholm får sin nattsömn störd av den nattliga klämtningen i Hedvig Eleonora kyrka på Östermalm. Det är inte kyrkklockorna som stör mannen utan slagen från det urverk som ringer in kvartarna.

- Det är ett jäkla ringande. Jag har aldrig varit med om maken, och då har jag ändå bott i Rom så jag har lite att jämföra med, säger mannen som tvistat med församlingen i ett år, till TT.

I slutet av SvD:s artikel finns ett väldigt tungt inlägg som bör uppmärksammas. :) Men av någon anledning har denna artikel inte twinglats eller i övrigt kommenterats på bloggarna.

Jag har hört Hedvigs kvartsdång och tycker inte den ligger i närheten av Roms kyrkklockor. Rom är ju med sina 900 kyrkor världens kyrktätaste stad och i mångt symbol för just kyrkklockor. Den som sett operan Toscas sista akt har fått en underbar känsla av klockslagen från Le chiese di Roma.

Andra bloggar om:

5 kommentarer:

Anonym sa...

Vet inte hur det låter på Östermalm men här i Stockholm har jag Maria i öronen natten igenom. Men det är OK. Minns första natten jag sov på hotell i ett muslimskt land: klockan 3 på natten väcktes man av böneutroparens vrålande. Jag trodde först det var en terroristattack. Jag tyckte dock att även det var OK, folk måste väl få ha sina bruk. Sedan fick jag reda på att det hela skedde genom högtalare (!) i minareten och att böneutroparen inte ens behövde klättra upp. Det var synnerligen osportsligt tycker jag och gläds över att jag inte behöver varva Maria med elverket här på Söder om du förstår vad jag menar.

Per Westberg sa...

När man bygger nya kyrkor och moskéer regleras detta med klockor och böneutrop i byggloven om jag inte missminner mig.

En moraklockas klonk när man sover skulle sitta bra.

Peter sa...

Ska han klaga så borde det vara något han inte kunnat ta med i beräkningenen när han skaffade bostaden.

Hedvig Elenora invigdes 1737 så han måste vara bra gammal om han bodde där redan då...

Anonym sa...

Å, vilka gnällgubbar det finns överallt.

Han skulle inte palla en dag med tinnitus. Lovar.

Jag älskar ljud som får mig att känna att jag bor i en stad. Och kyrkklockor är såklart helt okej.

Per Westberg sa...

Tinnitussan
Det var en intressant jämförelse.