2007-10-07

Det är inte bara friåkare som luras, SJ hjälper till

För mig är valet självklart när jag ska åka taxi. Aldrig en friåkare som raggar kunder utanför hotell. I stället väljer jag i följande prioriteringsordning:

1. Taxi Stockholm (finns dock inte i Göteborg)
2. Taxi 020
3. Taxi Kurir

Men idag bokade jag en tågresa och när man åker tåg hem sex timmar på en lördag kan man vara värd att få åka droska. SJ har givetvis lite plustjänster och man kan boka så kallad Tågtaxi.
Men man blir lurad. Tågtaxi ska ha 725 kronor för att köra mig 25 kilometer. Det är ju priser som inte slås av värsta friåkaren som skjutsar turisten från Värtan till Sheraton. I stället är det bättre att förboka en vanlig taxi. Tyvärr lever Tågtaxi, som ägs av det Helsingborgbaserade företaget Netrevelation, på det goda renommé som Flygtaxi skapat. Flygtaxi som kör till och från flygplatser har vettiga priser och det är ofta praktiskt att samåka med andra resenärer.

Skäms SJ, som tecknar sådana avtal. Men kanske är det effekten av att SJ:s tåg aldrig kommer i tid. Åkarna ska väl ha betalt när de står och väntar på försenade tåg.

Läs Berglin i dagens SvD. Det handlar om tågresor. Nog känner man igen sig.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tågtaxi ägs inte av Flygtaxi, Net och F-taxi är väsrta konkurrenterna på marknaden. Sen är inte Flygtaxi någe vidare att ha dem heller. Jämnför när de tar 400 från Väsby till ARN och Taxi 020 tar 245:-, total rippoff, sen ger F-taxi 205 till 020-chaffissen

Per Westberg sa...

JAg vet att Tågtaxi inte ägs av Flygtaxi.

Jag ska hålla koll på Flygtaxi och satsar väl på att åka förbeställt i möjligaste mån.