2007-10-11

Löjligt påhopp på Cecilia Wikström

Aftonbladet ger sig i dag på riksdagsledamoten Cecilia Wikström (fp) som åkt taxi mellan Stockholm och Uppsala för 10 000 kronor. Insinuant skriver de: _ville inte sova i övernattningslägenheten – eller ta tåget.

– Jag är försiktig med skattebetalarnas pengar men måste få situationen att gå ihop också. Jag har mina skäl, säger Cecilia Wikström.

Aftonbladets insinuationer är pinsamma. Jag tycker vi ska vara tacksamma för att Cecilia Wikström orkar med sitt riksdagsarbete. Dels har hon varit svårt sjuk och dels är hon ensamstående med barn. I den situationen är det enkelt att förstå att hon ibland tar taxi i stället för försenade tåg. 10 000 kronor är inte mycket pengar i detta sammanhang.

Cecilia Wikström är en sådan vanlig människa som ska sitta i riksdagen. Att hon och jag inte har samma uppfattning om en svensk litteraturkanon är en annan sak.

Andra bloggar om: , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ja - och den här typen av artiklar (inte Kyrkoordnarens alltså, utan Aftonbladets) bidrar ju bara till att sänka deras egen trovärdighet den gång det verkligen är motiverat med en liknande granskning. Fast kvällspressens tid som seriösa samhällsavslöjare tycks ju dessvärre vara förbi.

Per Westberg sa...

Ack ja.

I morgon ska jag åka till Halmstad och på lördag bär det av hem. Funderar på om jag inte är värd att åka taxi när jag kommer hem klockan 21 på lördag kväll. JAg bokade tågtaxi men den kostade 700 för 25 kilometer.

Unknown sa...

Jag tycker det är självklart att om det är möjligt underlätta för de som ställt upp på att ta ansvar. Förtroendevalda har en tung börda.
Nu råkar det vara så att hon företräder ett parti som är en del av den regering som gör allt för att lägga sten på dem som redan bär tunga bördor, såsom sjuka, arbetslösa osv..

Mot den bakgrunden har jag svårt att förstå varför de som tjänar en massa pengar har mage att utnyttja förmåner till max när man samtidigt beslutar om försämringar för dem som inte har.