2007-10-07

Katolska kyrkan köper AC Ancona


SvD berättar att Romerskt katolska kyrkan tillsammans med en grupp katolska affärsmän köpt 80 procent av det italienska fotbollslaget A.C. Ancona. Nu tänker man skapa ordning och moral i detta serie C-lag som varit inblandat i korruptionsskandaler.

Anconas ärkebiskop monsignor Eduardo Menichelli säger också att det sportsliga uppträdandet allmänt genomgår en allvarlig kris som i Ancona ska motarbetas genom en etisk uppförandekod. Den spelare som inte vaktar sin tunga kan exempelvis komma att straffas genom att förpliktas utföra humanitärt volontärarbete.

För två år sedan berättade den store fotbollsmålvakten Magnus Hedman att det förekommit uppgjorda matcher under hans tid i det dåvarande serie A-laget. En annan svensk som spelat i A.C. Ancona är Daniel Andersson.

A.C. Anconas webbplats

Jag kom precis att tänka på att Hammarby Hockey begärts i konkurs. Det är nog fullt möjligt att köpa laget. Varför den tanken kom upp i huvudet vet jag inte. :)

Andra bloggar om: ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

För att hockeylirare tacklas och slåss så mycket? För att de svär och säger väldigt fula saker till varandra? Om svenska kyrkan köper några hockeylag kanske jag vågar titta på hockey oxå ;-) mvh Ronaldinha

Per Westberg sa...

Vi får se vad som händer. Hockey- och fotbollsspelare är överlag ganska snälla.