2007-10-27

Dash it!


Incidenter med flygplan är otroligt allvarliga händelser och det är med skräck jag läser att ytterligare ett Dashplan råkat ut för en allvarligt händelse vid landning. Liksom de tidigare tillbuden i Ålborg och Vilnius vek sig en Dash 8 Q-400 ner mot ena vingen vid landning på Kastrup i dag.

Bombardier känner vi som tillverkare av snöskotrar. Den grenen av Bombardier är numer fristående under namnet Bombardier Recreational Products Inc.
Bombardier borde ha blivit vid sin läst och fortsatt med snöskotrar som den finländska Lynx och amerikanska Ski-Doo. Motgångarna på flygområdet är givetvis ingen slump och risken är nu stor att hela varumärket dras i skiten. Kanske funderar man nästa gång man går på tunnelbanan, spårvagnen eller tåget. Står det Bombardier på karossen?
Det är synd om SAS som i sitt pressmeddelande skriver:
Scandinavian Airlines regrets to confirm that one of its aircraft, a Dash 8- 400 with registration number LN-RDI and flight number SK 2867 from Bergen to Copenhagen was involved in an accident at Copenhagen airport , at 16.55 hrs local time today.
Hur är det nu man säger: - Dash it!

Bombardier

Andra bloggar om:

3 kommentarer:

Anonym sa...

Bombardier är annars kända för att tillverka tåg, inte snöskotrar.

Per Westberg sa...

Jag vet att de tillverkar tåg och lok. Annars hade jag inte skrivit om spårvagnar, tåg och tunnelbanor.

Men från början var det snöskotrar och andra snögående fordon. Joseph-Armand Bombardier var grundare och uppfinnare av diverse snowmobiles.

Anonym sa...

Tack vare fantastiskt pilotarbete slapp vi idag en katastrof på Kastrup. Men låt Dash Q400 stå kvar på marken för gott nu. SAS-personalen är värda ett bättre plan. Jag tänker i varje fall inte åka i ett sånt till Berlin längre.