2007-10-06

Om bränder på brandstationer


Jag läser i DalaDemokraten nu på morgonen att Räddningstjänsten i Sandviken dragits till Ockelbo brandstation vid 10.30 där det är fyr. Wighsnews rapporterar att vagnhallen är rökfylld och att branden är släckt strax före 11.00.

Då är det läge att tradera två anektdoter från Stockholm.

Brand på Bromma brandstation
Under 40-talet utbröt en brand på Bromma brandstation på Ulvsundavägen. Elden kunde snabbt nedkämpas av brandstationens utryckningsstyrka. Det är inte helt otroligt att en förundersökning kunde inledas snabbt eftersom Stockholmspolisen hade ett vaktkontor i samma byggnad.

Ganska snart stod det klart att branden var anlagd och att gärningsmannen var en poliskonstapel som känt en dragning till tändstickorna. SIC!

Brand på Johannes brandstation
I början av 70-talet utbröt en brand men kraftig rökutveckling i ett logement (lucka) på huvudbrandstationen Johannes i Stockholm. Larmoperatörerna på samma brandstation var tvungna att dra stort larm på Östermalms och Kungholmens brandstationer eftersom men på Johannes brandstation vid denna tidpunkt endast hade specialfordon, typ skumbil, kranbil, hävare och ledningsfordon.

När första släckbilen från Östermalms brandstation anlände kunde brandmästaren efter undersökning ge motbud till kollegorna från Kungsholmen då Johannes egna brandmän hunnit släcka själva.

Nog är det lite intressant och lustigt när det brinner på brandstationer.
Andra bloggar om: , ,

Inga kommentarer: