2007-10-18

Trevligt att ta en öl kl 02.00 men...

Munkkällaren i Visby är ett trevligt ställe på Gotland. Nu klagar krögaren, enligt Gotlands Tidningar, över att kommunen säger nej till öppethållande till klockan 03.00. Han är besviken på kommunalrådet Lena Celion (m) som har delegation på den här typen av ärenden. Politikerna vågar inte står för vad de egentligen tycker, menar han, och påminner om debatten 2001 då de borgerliga stred för försöket med krogöppet till klockan 04 i Visby.

När Lena Celion idag säger nej till förlängt utskänkningstillstånd gör hon det utifrån att hon måste ta reellt ansvar. Det är tråkigt om hon tidigare försökt göra politiska poänger på populistiska förslag men hon ska ha allt erkännnande att hon nu vågar stå emot de enkla besluten. Det må vara kul att ta en drink 02.30 men tyvärr innebär morgonöppna krogar ett antal fler misshandelsfall, ett antal sexuella övergrepp och ökad skadegörelse.

Själv har jag någon natt vaknat ur min nattsömn efter stök utanför Munkkällaren. Det får man ta och det går att köra med öronproppar. Men ökad fylla är oacceptabelt.

Här i Haninge har vi en krog som har öppet till 02.00. Polisen bor nästgårds och är klart kritisk till krogen överutskänkning. Stationsbefälet kan gång efter annan stå i fönstret på polisstationen och se buset. För en kort tid sedan kastade berusade kroggäster in stenar på polisstationen och för något år sedan vittnade ett stationsbefäl om den grova misshandel hon var åsyna vittne till.

Det måste vara mycket frustrerande för en polisman att inte kunna ingripa. Stationsbefälet får ju inte lämna stationen. Och inte blir jag stolt över Haninge när Efterlyst nu på kvällen berättar om en svår misshandel på Poseidons torg. Och ja. Misshandeln har sin upprinnelsen på nämnda krog.

Det är något fel som är trasigt.

Inga kommentarer: