2007-10-02

Långsökt association

Ibland går mina associationsbanor lite långt. Nu på morgonen läser jag att värdetransportföretaget Loomis vd avgår och ersätts av Lars Blecko från Rottneros (skogsindustriföretaget).

Mina tankar går då till Selma Lagerlöfs Gösta Berlings saga. Kanske är det någon av majorskans kavaljerer på Ekeby (Rottneros herrgård) som nu tar över rodret på Loomis. Det passar ju bra eftersom vi med mikroskrift på tjugokronorssedlarna kan läsa inledningen på Gösta Berlings saga:

Äntligen stod prästen i predikstolen.
Församlingens huvuden lyftes. Så, där var han ändå! Det skulle inte bli mässfall denna söndagen såsom den förra och många söndagar förut.

Så satt äntligen Rottnerosmannen i vd-stolen
Allmänhetens huvuden lyftes. Så, där var han ändå! Det skulle inte bli något värdetransportrån denna vecka såsom den förra och många gånger förut.

DN, Loomis vd sparkas

2 kommentarer:

Anonym sa...

Underbar kommentar! Visst är det bra att undermåliga chefer byts ut men lika märkligt att man alltid tror att det löser alla problem i ett nafs. Det gäller företag, politiska partier och fotbollslag. (Utom Lagerbäck förstås som verkar fastgjuten.) Det blir oftast en kortsiktig positiv reaktion, aktiekursen går upp, opinionssiffrorna förbättras, ett derby vinns. Men i grunden har ingenting förändrats och allt återgår till det gamla.

Per Westberg sa...

Jag funderar på hur snacket går nu vid middagen på våra kriminalvårdsanstalter. Kommer bovarna att inta en ny strategi nu när en trä- och pappersman sitter på vd-posten framåt mars.