2007-10-04

Tokmuseum i Umeå

Jag läste precis det dokument om kreationismens utbreddning i Europa som sturmarkarna refererade till på SvD Brännpunkt i morse. I rapporten kan man läsa om kreationismen i Sverige:


In Sweden, the first creationist museum was opened in Umeå in 1996.
Oj vad rädd jag blir. Det museet har jag inte besökt. Var ligger det? På Teg, vid Ålidhem eller ute i Tavelsjö? Sturmarkarna behöver nog inte räkna med att Darwins teorier faller med detta museums eventuella existens.

Nåväl jag hittade faktiskt museets webbplats som ser riktigt seriös ut och säkert kan locka en och annan besökare. Men de flesta lär väl begripa att de dolda teorierna är trams. Om inte annat kan man läsa en av männen bakom museet och hans idéer om hur gammal jorden är. Han tror att jorden är 10 000 år gammal. SIC! Och detta försöker han få oss att tro genom en text som du kan läsa här. För 6 000 år sedan började människan använda plogen och dinosaurerna levde under mesozoikum det vill säga för cirka 245-65 miljoner år sedan.

Om man har vägarna förbi Umeå är det bättre att besöka Umevatoriet.

Lika egendomligt är det med tokmuseet i Kentucky som jag skrev om den 15 juni 2007.

Europarådets rapport, The dangers of creationism in education, ReportCommittee on Culture, Science and Education

4 kommentarer:

Magnus sa...

http://sv.wikipedia.org/wiki/Mats_Mol%C3%A9n

Anna sa...

Kreationismen är nonsens - men Gud finns??

Anonym sa...

"Om man har vägarna förbi Umeå är det bättre att besöka Umevatoriet."

Nja, var inte så säker på det! Muséet "Den förhistoriska världen" på Vallmovägen nära Preem på Västerslätt är Norrlands enda paleontologiska museum och väl värt ett besök om man är det minsta intresserad av reliker (av dinosaurier alltså).

Per Westberg sa...

OM man har vägarna förbi Medborgarplatsen kan man kolla på en annan relik. Kyrkoordnaren