2007-10-05

Inte bra

Jag tillhör gänget som tycker att riksdagsmän ska ha betydligt högre arvode än de 51 200 kronor per månad man har idag. Många av riksdagens ledamöter skulle kunna få betydligt högre löner om de valde att satsa på civila yrkeskarriärer. Att fara från familjen på måndagen och kanske komma hem sent på torsdag kväll är ingen sinekur. De "lediga" dagarna är fyllda med arbete och möten. Ofta är lördag och söndag inbokat för diverse evanemang.

Men det är illa att DN nu kan berätta att skattekontoret i Simrishamn under två år har specialgranskat riksdagsledamöternas deklarationer. Hittills har över tjugo ledamöter fått underkänt på årets deklaration och det är enligt min mening anmärkningsvärt. Riksdagsledamöter borde veta vad man kan dra av för och inte. Inte chansa.

DN, Riksdagsmän fick bakläxa på avdrag

2 kommentarer:

vresiga gubben sa...

Våra riksdagsmän skall ha bra betalt, så att dom inte kan mutas så lätt. Vårt land har råd att betala bra till våra ledare.

Om man nu skall jämföra med andra yrkesgrupper, kan det anmärkas att miljonbonusar till aktiemäklare och andra parasiter är verkligt upprörande, jämfört med vår riksdag och regering!

Per Westberg sa...

Vresiga gubben och Kyrkoordnaren är uppenbarligen på samma våglängd.